Voor uw ideale woning met uw makelaar in Naarden

Bekijk direct ons woningaanbod in Naarden en omstreken.

Uw makelaar in Naarden

  • Ruime ervaring op de woningmarkt in Naarden
  • Snelle en prettige communicatie tussen klant en makelaar
  • Uitgebreide marktkennis in Naarden
  • Voor uw woningaankoop in Naarden

Staat u op punt van het kopen of verkopen van een huis, vraag uw makelaar in Naarden vrijblijvend voor meer informatie.

Naarden is een stad en gemeente in het Gooi in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Op een oppervlakte van 32,89 km² (waarvan 11,47 km² water) wonen ongeveer 17.200 mensen in deze vestingstad. Per 1 januari 2016 zal Naarden met Bussum en Muiden worden samengevoegd tot de nieuwe gemeente Gooise Meren.

Geschiedenis van Naarden

Als je naar Naarden op de kaart kijkt, zie je dat het in twee delen op te delen is: het historische vestingstadje Naarden-Vesting en een gebied als villawijk waarvan het meeste in de 20e eeuw is gebouwd. Dat komt doordat er in Naarden, als onderdeel van de Hollandse Waterlinie, geen huizen buiten de muren gebouwd worden. Op deze wijze bleef in tijden van oorlogen, het zicht op de vijand vrij. Rond Naarden-Vesting kon pas echt gebouwd en gewoond worden toen de militaire Vesting stopte in 1926.
Dat was ooit anders. Het begin van Naarden als dorp begon direct aan de Zuiderzee. Toen deze plaats in 1350 geruïneerd werd gedurende de Hoekse en Kabeljauwse twisten, werd Naarden verder van de zee opgebouwd. Het had twee redenen. Ten eerste omdat het veiliger was in verband met overstromingen en ten tweede omdat reizigers van het Oosten naar Amsterdam hierlangs kwamen. Naarden kreeg in 1351 al zijn stadsrechten. Historisch gezien is Naarden de enige stad van ’t Gooi, aldus uw makelaar.

Natuur in Naarden

Liefhebbers van wandelen en fietsen vertoeven rondom het Naardermeer, dat weten we als makelaar in Naarden. Hier zijn tal van (fiets)paden en weggetjes. Er kan een route van 17 kilometer rond het meer afgelegd worden. Een korte route is over het Laarzenpad, door het moerasbos via het knuppelpad. Vogelspotters kunnen kun hart ophalen in Naarden. Op vijf uitzichtpunten rond het Naardermeer kan men vogels spotten of de bijzondere bloemen, planten en bomen bewonderen. De populairste vogelspotplek is aan het westen, de polder Hilversumse Bovenmeent. Vogelspotters  komen hierheen om de vogels, zoals zilverreigers, lepelaars en andere zeldzame soorten te bekijken. 

Cultuur in Naarden

De oude vesting is een must to see in Naarden. Het gebied in de afgelopen tientallen jaren op bijzondere wijze gerestaureerd. De militaire gebouwen zijn nu musea, restaurants of wooncentra. Er zijn in de oude stad genoeg bewonderingswaardige monumenten te zien. Daarbij kent Naarden veel diverse winkels, antiekwinkels, horecagelegenheden, galeries en natuurlijk ook met sportieve activiteiten. Een bezoekje aan de Grote Kerk aan de Marktstraat is zeer de moeite waard. Deze dateert uit de 15e eeuw en de toren is zelfs uit de 14e eeuw. Binnen in de kerk hangen unieke 16e eeuwse kunstwerken. De Matthäus Passion van Bach wordt jaarlijks op Goede Vrijdag in deze kerk uitgevoerd. Deze activiteit is beroemd, omdat er traditiegetrouw veel belangrijke politici op af komen. In de kerk wordt de World Press fotografietentoolstelling gehouden en het Fotofestival Naarden. Ook kun je de toren van 45 beklimmen voor een waanzinnig uitzicht over de vesting en de rest van ’t Gooise land. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij uw makelaar in Naarden en omgeving.