Koop of verkoop uw woning met uw makelaar in Hilversum.

Zoek direct in het woningaanbod in Hilversum.

Uw makelaar in Hilversum

  • 20 jaar ervaring van de woningmarkt in Hilversum
  • Prettige een snelle communicatie tussen klant en makelaar
  • Zeer ruime marktkennis in Hilversum
  • Ook voor woningaankoop in Hilversum
  • Tevens uw makelaar voor bedrijfspanden

Staat u op punt van het kopen of verkopen van een huis, vraag uw makelaar in Hilversum vrijblijvend voor meer informatie.

Hoewel Hilversum vaak ‘Mediastad’ wordt genoemd, is de Noord-Hollandse plaats officieel geen ‘stad’. Het is nog steeds een dorp, omdat het geen stadsrechten heeft gekregen. Andere benamingen voor Hilversum zijn ‘tuinstad’, omdat tuinen er in een veelvoud aanwezig zijn, en ‘villadorp’, vanwege het relatief grote aantal villahuizen. 

Ook hierbij was Van Gooische Huize Makelaar-dij veelal de makelaar bij aan- en verkoop.

Volgens een meting in 2014 van het Centraal Bureau voor de Statistiek telt de gemeente Hilversum afgerond 86.000 inwoners en ruim 40.000 woningen op een oppervlakte van 46,19 km² (waarvan 0,21 km² water). Met dit aantal inwoners is de gemeente Hilversum de grootste plaats in het Gooi, waar wij als makelaar actief zijn.

Oorsprong van de naam

De naam Hilversum stamt af van Hilvertshem of Hilfertsheem, wat “nederzetting (heem) van de persoon Hilvert”betekent. Het wordt ook wel eens verklaard met de betekenis “de heem (huizen) tussen de heuvels”.

Geschiedenis van Hilversum

’t Gooi is één van de oudste bewoonde streken van Nederland. Dat blijkt uit opgravingen van grafheuvels en vondsten uit de prehistorische Hilversumcultuur (vroege en midden-bronstijd 1800 – 1200 v. Chr.). Het gebied was rijk aan water dus ideaal voor het houden van vee. Dankzij de arme zandgrond (droge en zachte aarde) was het voornamelijk geschikt voor schapenhouderij. Naast Hilversum, zijn de dorpen Laren, Blaricum en Bussum rond deze waterrijke plaatsen geformeerd.

Hilversum is een belangrijke gemeente voor de geschiedenis van mediaontwikkeling. Het begint bij de opkomst van de radio en de bouw van de Nederlandse Seintoestellenfabriek (NSF) in 1918. Op Kerstavond 1924 vindt hier de eerste radiouitzending plaats. Al snel vestigen meer omroepen hier hun radiostudio’s en kantoren. Zevenentwintig jaar later, in 1951, wordt vanuit Hilversum de eerste televisieuitzending uitgezonden. Tien jaar daarna volgt de bouw voor het Omroepkwartier. Deze plek wordt later gedoopt tot het inmiddels beroemde ‘Media Park’. 

Natuur in Hilversum

Als makelaar in Hilversum zien wij steeds vaker dat liefhebbers van groen zich vestigen in Hilversum. De gemeente wordt niet voor niets de ‘tuinstad’ genoemd. Het dorp beschikt nog over een unieke natuurlijke overgang tussen bebouwing en omringende natuur. Eén van de mooiste stukjes natuur is het Pinetum Blijdenstein, een tuin met vele pijnbomen, waaronder exotische bomen zoals de enorme Sequoia. 

Dichtbij Hilversum bevinden zich ook de Loosdrechtse en de Ankeveense Plassen, Het Goois Natuurreservaat (GNR), de Hoorneboegse Heide, Bussumerheide, Westerheide en Zuiderheide, Zanderij Crailoo en de rivieren de Vecht en de Eem, locaties waar wij als makelaar u veel over kunnen vertellen.

Cultuur in Hilversum

Hilversum staat uiteraard bekend als ‘mediastad’, maar als makelaar in Hilversum weten we dat het naast werken, door de interessante cultuur en groene natuur ook een prettige plaats is om te huisvesten.

Hilversum telt ruim 230 rijksmonumenten, ruim 330 gemeentelijke en enkele provinciale monumenten, die bijna allemaal stammen uit de 19e en 20e eeuw. De architect Willem Dudok is een van de belangrijkste namen voor de Hilversumse architectuur. De 20-eeuwse gemeentearchitect heeft in totaal 75 gebouwen ontworpen in het dorp, waaronder het Raadhuis, verschillende scholen, woonwijken, het Pompgemaal, het park Laapersveld, aula’s van de Zuiderhof- en Noorderbegraafplaats en zijn eigen villa aan de Utrechtseweg. Een Dudoktentoonstelling is te bezoeken in het Raadhuis van Hilversum, Dudokpark 1.

Voor zowel de cultuur- als de natuurliefhebber is er is genoeg te ondernemen in de gemeente Hilversum. Voor sporters is er een rijke keuze uit parken, verenigingen, zwembaden en sportzalen. Voor muziek is er het poppodium De Vorstin, muziekfestivals zoals Alive en Bosjesfestival, muziekverenigingen of de velen (jeugd)orkesten. Voor de geschiedenis van de mediacultuur bezoek je uiteraard het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, gelegen in het Media Park. Voor een winkeldagje hoef je in Hilversum niet buiten het dorp te zoeken. In het compacte centrum vind je voor ieder wat wils, van modieuze boetiek tot gezellige kroeg. Voor meer informatie kunt u altijd terecht bij uw makelaar in Hilversum.