Taxeren is een belangrijk onderdeel van ons vak. Het loopt als een rode draad door bijna alles heen. Immers, wanneer uw woning gewaardeerd moet worden voor een financiering, gaan wij taxeren! Wilt u uw woning verkopen, dan gaan wij eerst de waarde van uw huis waarderen: taxeren! Gaat u een woning kopen, dan gaan we de reeële waarde bepalen, dus weer taxeren.


Volgens de Dikke van Dale is taxeren: "(…) de waarde begroten, ramen, schatten, iets hoog, laag taxeren, meubelen, huizen taxeren, de schade taxeren, een bedrag, een hoeveelheid, een afstand, een tijdsduur, enz. (…)". Kortom: alles is te taxeren waarbij voor ons de huizen het meest boeiend zijn.


Het is een belangrijk onderdeel van het makelaarsvak. Met een NVM makelaar/taxateur bent u weliswaar verzekerd van een taxateur met degelijke vakkennis en een frisse en actuele kijk op de markt, maar met ons krijgt u net dat beetje extra. 

Met taxeren kan je 's-morgens met laarzen in een weiland staan (met of zonder stallen), een (woon)boerderij gaan taxeren of een bedrijfsgebouw. Dezelfde dag brengt een taxatie van een appartement, de eengezinswoning of een landhuis!


Kortom: een heel scala van objecten waar heerlijk onze vakkennis op losgelaten kan worden! 
En wanneer u wilt weten wat uw woning (of weiland of woon-boerderij of bedrijfspand waard is? Neem dan direct contact met ons op. Ook voor het bepalen van de WOZ-waarde kunt u bij ons terecht.